Blogg for

Blogg for "Tinderangling 2007"

Nautgardstinden - Forsøk2

Februar 07Posted by Tore Sunday, February 04 2007 18:11
Da var vi ferdig med de tre Nautgardstindene. I dag var det til tider veldig bra forhold (som vi ikke har vært bortskjemt med): sol, ikke altfor kaldt og ikke altfor mye vind. Antydning til utsikt fra toppene !
  • Comments(0)//blogg.tinderangling.no/#post7

Nautgardstinden - Forsøk 1

Februar 07Posted by Tore Saturday, February 03 2007 14:58
Det gikk ikke så bra i dag. Opphold, bare minus 2, og tendenser til sol til tross. Vinden tok alt for hardt. Vi skjønte det nok allerede før vi startet. Sist vi var her gikk vi på "Nubbene", og da var det ikke vind nede i dalen men ganske så vindfult på toppene. I dag blåste det godt nede i dalen og vinden kom ifra samme retning - vest. I dag snudde vi på 1650 moh, ca halvveis til Nautgardsoksle. Tilbake til Lom og Strind Gard er det nå faktisk ganske så pent vær. Værmeldinga har bomma litt i dag, ihvertfall for Lom, og nå håper vi den også bommer i morgen.
I kveld skal vi feire Arne sin 50-års dag. Gratulerer Arne !

Blog Image

  • Comments(0)//blogg.tinderangling.no/#post5

Turplanlegging

Februar 07Posted by Tore Friday, February 02 2007 22:27
Så var vi på Strind Gard igjen. I helgen har vi planer om Nautgardstinden og Storivilen med naboer. Været er som vanlig ikke i vår favør. Her er vind og snø og værmeldingen taler samme sort. Mulig litt bedre på østsida så vi prøver nok Nautgardstinden, Austre Nautgardstinden og Nautgardsoksle i morgen. Det betyr ca. 6 mil kjøring først.
  • Comments(1)//blogg.tinderangling.no/#post4

Værmelding

Februar 07Posted by Tore Thursday, February 01 2007 14:44
Værmelding fra meteorologisk institutt 1.Februar:

"Oppland: Lørdag og søndag overveiende vestlig bris, kuling i fjellet. Snø i fjellet, av og til i nordlige og vestlige dalstrøk, ellers stort sett opphold og tildels pent vær. Ingen store temperaturendringer."

Lørdag, søndag, kuling, snø - som vanlig.
  • Comments(0)//blogg.tinderangling.no/#post3

Kvitingskjølene II

Januar 07Posted by Tore Sunday, January 28 2007 17:36
Så ligger de der med kjølen i været. Ikke bare Vestre, men også Store og Nørdre. Gjenstridige de var, men tapet måtte komme.

Å snø, snør, snødde har snødd - det blir mye snø det.
  • Comments(0)//blogg.tinderangling.no/#post2

Kvitingskjølene

Januar 07Posted by Tore Saturday, January 27 2007 20:10
I dag ble Vestre Kvitingskjølen besteget. Men siden det ble med denne ene er jo egentlig dette å betrakte som en bomtur. Det betyr at vi fortsatt har igjen Store og Nørdre og at vi uansett må opp dit igjen. I dag var været skikkelig ruskete på toppen og å fortsette mot de to andre hadde nok ikke vært forsvarlig. Vi ville gjerne, men tullete er vi ikke. (Det er vel delte meninger om dette da, men det får vi ta siden.) Nå etter at vi har mesket oss i pølser her på hytta på Strind Gard i Lom beynner motivasjon å sige på igjen. (Bortsett fra Arne da, der var det bare middagskvilen som seig på, og nå ligger'n og hviler som han kaller det så pent.) Blir det bedre vær i morra vil vi forsøke de to andre toppene der oppe også. De er jo tross alt omtalt som norges enkleste "2000 meter" topper å bestige, men så sier vel omtalene ingenting om været, eller?
  • Comments(0)//blogg.tinderangling.no/#post1